70-jarige verzamelde in 30 jaar tijd meer dan 21.000 Chiquita-stickers

Chiquita kwam onlangs in contact met de 70-jarige Becky Martz uit Florida, die al meer dan dertig jaar bananenstickers verzamelt. In de loop der jaren creëerde Chiquita honderden unieke versies van haar bekende blauwe sticker en onlangs lanceerde het bedrijf een speelse 'limited edition'-versie gebaseerd op ontwerpen van bekende kunstenaars zoals Romero Britto.

“Wat in 1991 begon als een leuk tijdverdrijf groeide uit tot een levenslange passie," begint Martz. "Mijn eerste sticker was afkomstig uit de 'Perfect Stocking Stuffer'-reclamecampagne en sindsdien heb ik de verschillende series limited edition stickers verzameld. Het verzamelen van bananenstickers is een leuke bezigheid voor mensen over de hele wereld omdat er achter iedere sticker een verhaal schuilgaat dat men met anderen kan delen."

Martz vertelt dat Chiquita-stickers makkelijk te verzamelen zijn. De stickers kunnen met andere verzamelaars worden geruild of gedeeld via sociale media. Het is zelfs mogelijk om elkaars collecties te bewonderen via een video-chat.

“Chiquita begrijpt dat mensen op zoek zijn naar leuke activiteiten om thuis te ondernemen en het verzamelen van bananenstickers is een geweldig tijdverdrijf voor het hele gezin," zegt Tina Varjbedian, marketingdirecteur van Chiquita Noord-Amerika. "We hebben gedurende de jaren een veelzijdige collectie stickers uitgebracht en we hopen dat onze blauwe stickers mensen van alle leeftijden zullen blijven inspireren tot het aanleggen van hun eigen stickerverzameling."

Een kleine passie kan tot grote dingen leiden. Haar zoektocht naar unieke stickers bracht Becky naar landen als Duitsland, Costa Rica en Ecuador. Martz heeft nu een collectie van 21.000 stickers die zorgvuldig gecatalogiseerd zijn op haar verzamelwebsite. In februari nodigde Chiquita Martz en haar echtgenoot uit op het hoofdkantoor van Chiquita in Fort Lauderdale om kennis te maken met Miss Chiquita, die haar een verzameling zeldzame stickers overhandigde. 

"Ik ben enorm dankbaar voor deze uitnodiging van Chiquita," zegt Martz. "Deze geweldige hobby heeft me al vele bijzondere ervaringen en vriendschappen met andere verzamelaars over heel de wereld opgeleverd."

Source: https://www.agf.nl/article/9210724/70-jarige-verzamelde-in-30-jaar-tijd-...

Author: 

michael

Last modified: 

Apr 2020